четвртак, 28. новембар 2013.

Igračke Za Devojčice


Krenimo od uređenja sobe za Vašu princezu.

U dečijoj sobi potrebno je postići maksimalnu fleksibilnost prostora koja može biti od velike koristi ukoliko vremenom postoji potreba za nekim sitnim promenama. Ono o čemu gotovo svaka devojčica sanja jeste soba u kojoj su zidovi roze boje, krevet koji ima baldahine ili neke slične romantične detalje kao i igračke u potpunosti uklopljene u ovakav ambijent.



Boju zidova je najlakše prilagoditi. Treba samo voditi računa da tonovi ne budu previše napadni što može dovesti do ometanja koncentracije deteta pa čak i negativnih uticaja na miran san. Primera radi sa pink bojom nikako ne smete preterati već je primeniti na jedan zid a za farbanje ostalih zidova savetuje se korišćenje nežnijih, pastelnih tonova ove boje. 



Postavljanje dekorativnih tapeta takođe može biti interesantan izbor. Sa novijom generacijom tapeta možete biti zaista prezadovoljni jer je njihovo postavljanje i održavanje jednostavno a vek trajanja zaista dug. U izboru najrazličitijih motiva i dezena možete čak uključiti i Vašu devojčicu. Ukoliko nakon nekog izvesnog vremena želite promenu, njih jednostavno možete zameniti.

Postavljanje ogledala u sobi devojčice je gotovo obavezno. Njen uzrast u ovom slučaju apsolutno nije važan i presudan jer je za njih prosto karakteristično da obožavaju ogledanje, isprobavanje šminke, odeće, kad god za tim izraze potrebu. 



Postavljanjem baldahina kao detalja dolazi do bajkovitog i predivnog izgleda kompletne sobe, stvara jako prijatnu atmosferu u sobi a pri tom se može krajnje jednostavno izraditi. Odabirom nežnih i lakih zavesa i izradom jake konstrukcije za koju je najbolje koristiti čvrstu žicu doći ćete do potpune harmonije, a Vaša devojčica će biti presrećna.

Odgovarajuće igračke za devojčice:

Igračke za devojčice su najrazličitiji oblici i veličine raznih lutaka, plišanih meda i sl. Postoje i jako interesantni setovi sa verodostojnim elementima u kojima Vaša devojčica može da bude u ulozi recimo kuvarice, frizerke, krojačice, lekarke, prodavačice i sl. Svake ove igracke za decu pre svega navodi na izražavanje detetove kreativnosti i mašte u čemu im i Vi takođe možete pomoći ukoliko se u sve to uključite i recimo glumite zainteresovanog kupca koji je došao u njihovu malu radnju nešto da kupi ili ste u ulozi pacijenta pa Vas dete poput lekara detaljno pregleda.

Igračke Za Dečake


Šta je to što zanima dečake a šta devojčice:

Naučna istraživanja pokazala su da je interesovanje za pojedine igracke za decake je tipično za njihov pol. Tako je interesovanje dečaka uglavnom usmereno ka automobilima i loptama dok će se svaka devojčica oduševiti lutkom ili plišanim medom i to je potpuno uobičajeno.  

Svaka igračka smatra se sastavnim delom detetovog odrastanja. Kroz igru deca treba da dođu do rešavanja mnogih pitanja, da uče, razvijaju inteligenciju, maštu i kreativnost. Igračka treba da bude zanimljiva i korisna kako bi joj se dete rado vraćalo i upotrebljavalo na razne načine.



Bez obzira na pol deteta igračka mora da prati i odgovarajući uzrast deteta kao i njegove razvojne mogućnosti. Kada dete napuni jednu godinu postaje pravi mali istraživač. Prestaje da mu bude važno samo šta sadrži određena igračka već i šta sve sa određenim komadima može da se uradi. Sledi naslućivanje uzročno posledičnih veza i stanja gde dete može ponavljati postupke i nekoliko puta u razrađivanju nekih ideja. Sa ovim ponavljanjima ono će svakako stići do narednog koraka u čemu će sopstvenom idejom smisliti nešto novo. 



Podela igračaka po polovima:

Insistiranje na jasnim razlikama između devojčice i dečaka ne mora biti strogo i konstantno već je mnogo važnije da se dete usmeri na određenu vrstu zabave. Pružanje potpune slobode u igri deci omogućuje stvaranje kreativnosti kao i razvijanje mašte. Zbog toga se u prvim godinama razvoja deteta bez obzira na pol savetuje omogućavanje raznih vidova zabavljanja uz najrazličitije dečije igračke. Tokom odrastanja će dete svakako pokazati šta je ono što ga zanima i čime želi da se igra. Često se naglašava koliko dečaci umeju da budu nestašniji u odnosu na devojčice. Tu zaista nema pravila. Svakako treba voditi računa da ukoliko pokaže veliko interesovanje za razne puške i slična oružja morate voditi računa o kakvim je igračkama reč kako ne bi došlo do ozbiljnih povreda. Sa loptama je sličan slučaj jer ukoliko se igra u zatvorenom prostoru može doći do izazivanja štete u Vašem domu.